New York heeft te veel taxichauffeurs (!)

foto: sunshinecity (flickr)

Ik had nooit gedacht dat ik deze dag zou meemaken. New York heeft te veel taxichauffeurs! Of te weinig taxi’s. Want momenteel worden mensen weggestuurd als ze ook ‘cabbie’ willen worden. Veel mensen proberen het, mensen die ontslagen zijn en denken ‘och, ik kan altijd nog taxichauffeur zijn’. Nee dus, er zijn geen gele auto’s meer. New York telt zo’n 13.000 officiële taxi’s en momenteel zijn er zo’n 46.000 chauffeurs met een taxi-licentie. ‘Als het economisch slecht gaat, zijn er altijd meer chauffeurs, maar dit jaar lijken er records te worden gevestigd’, aldus de Taxi and Limousine Commission, tegenover NBCNewYork.

Als je in New York een taxi wilt besturen, dan heb je een licentie nodig. Veel ontslagen New Yorkers hebben die de afgelopen periode gehaald, in de hoop een nieuwe carriére achter het stuur te beginnen. Of om de slechte economische periode te overbruggen. Het aantal afgegeven licenties is de afgelopen drie maanden 19 procent gestegen, ten opzichte van dezelfde periode in 2007. Maar ja, aan dat papiertje heb je niet veel als er geen taxi is om in te rijden. Als New Yorkse chauffeur kun je je eigen taxi hebben, maar meestal werk je voor een ‘garage’ die een aantal wagens beheert en deze verdeelt onder de chauffeurs. En die garages moeten nu bijna dagelijks chauffeurs naar huis sturen, omdat er geen taxi’s zijn. Ik vrees dat er nu veel meer illegale taxi’s gaan rijden; trap daar svp niet in!

Lees ook:Strenge straffen voor bellende ‘cabbies’ in NYC
Lees ook:New Yorkse taxi’s als openluchtmuseum
Lees ook:Nep-passagiers controleren taxichauffeurs NY
Lees ook:Taxi krijgt weer dambord-streep
Lees ook:Camera’s óp New Yorkse taxi’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.