WiFi verdwenen uit New Yorkse parken

foto: Ed Yourdon (flickr)

Ik had altijd het idee dat New York veel werk maakt van wireless internetten. Je kunt op veel plekken draadloos online en dat is prettig. Helaas lees ik nu dat in een groot aantal parken WiFi is opgeheven. Jammer, jammer. Hopelijk betekent dat niet dat je straks nergens meer met je laptop op schoot gratis kunt internetten. Het bedrijf WiFi Salon had in opdracht van de stad New York een netwerk aangelegd op 18 plekken in 10 parken in de Big Apple. Daaronder zaten bekende locaties zoals Central Park, Battery Park en Prospect Park. Maar WiFi Salon zegt dat het in de huidige economische tijd niet meer mogelijk is om een dergelijke service draaiende te houden. Deze sluiting betekent niet het einde van al het draadloos internetten. Bijvoorbeeld in Bryant Park en Madison Square Park kun je nog gratis verbinding maken. Maar toch, ik hoop maar dat hier geen trend is ingezet.

Lees ook:Manhattan gaat wireless
Lees ook:Gratis wi-fi, nu ook op Times Square
Lees ook:New Yorkse koffiezaken willen af van ‘zee aan laptops’
Lees ook:Vrijheidsbeeld slecht beveiligd
Lees ook:Camera’s in New Yorkse parken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.