New York klaar voor golf aan trouwlustigen

screenshot wcbstv.com

Trouwen in New York klinkt erg romantisch. Maar tot voor kort verdween elke spoor van romantiek als je het huwelijkskantoor in Manhattan binnenstapte. Het was daar klein, wanordelijk en aftands. Niet echt de plek voor een liefdevol jawoord. De stad hoopt dat nu allemaal veranderd te hebben, door er twaalf miljoen (!) dollar tegenaan te gooien om een ander gebouw om te toveren tot trouwkantoor. Klik op de foto voor een filmpje over de nieuwe trouwruimtes. Eerlijk gezegd vind ik het er nog steeds een beetje steriel uitzien, maar het is zeker een verbetering. De stad New York hoopt de miljoenen terug te verdienen door aantrekkelijker te worden voor toekomstige bruidsparen. Ze wil trouwstad nummer één in de VS worden; een titel die Las Vegas nu bezit.

De vernieuwde trouwafdeling gaat maandag pas open, maar gisteren was er al een bruiloft, speciaal als introductie. Zo konden ook de media de vernieuwingen zien, zoals het nieuwe winkeltje waar vergeetachtige bruiden en bruidegommen nog snel een boeketje kunnen kopen of een nep-diamanten ring ter waarde van 9 dollar. En je kunt je iPod meenemen met je favoriete trouwmuziek.

Het is New York menens met het trouwen; vorig jaar werden er 70.000 huwelijken in de Big Apple gesloten. Dat zijn nog zo’n 26.000 minder dan in Las Vegas, maar dat heeft een daling in bruiloften. Het gaat New York niet om het trouwen zelf, want daar betaal je tussen de 20 en 60 dollar voor. Nee, ze hoopt dat toeristen hierheen komen, trouwen, en vervolgens geld uitgeven in de stad – evenals hun gasten.

Lees ook:Rennen voor een bruidsjurk
Lees ook:Japanner beste jojo-er in New York
Lees ook:New York mikt op trouwlustige toerist
Lees ook:TKTS krijgt een kunst-broertje in East Village
Lees ook:New York gaat voor ‘schoonste stad’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.