New Yorker kan niet zonder thee

foto: Irish Typepad (flickr)

New York een stad van thee-drinkers? Blijkbaar dus. Want uit een onderzoek van verzekeraar HealthSaver blijkt dat in de Big Apple meer thee wordt gedronken dan in welk andere Amerikaanse stad ook. Misschien denk je, net als ik, dat de altijd drukke New Yorker ook de meeste koffie drinkt, maar in die lijst staat de stad ‘slechts’ op de vierde plek. Tampa, Seattle en Chicago werken meer liters koffie naar binnen, aldus gegevens in de Caffeinated Cities Survey (pdf).  Het rapportje van HealthSaver is bedoeld om te ‘wijzen op de gezonde aspecten van caffeïne als het met mate wordt genuttigd’. Er is daarom ook nog even naar frisdranken gekeken waar caffeïne in zit, maar daar moeten New Yorkers niets van hebben. Van de 19 onderzochte steden, drinkt New York de minste Red Bulls en soortgelijke drankjes. Het is overigens de tweede keer dat het onderzoek is gehouden. Vorig jaar eindigde New York nog op de drie-na-laatste plek waar het op koffiedrinken aankwam. We zijn blijkbaar met een koffie-inhaalrace bezig.

Lees ook:De grootste winkelketen in New York is…
Lees ook:Wees behulpzaam, krijg gratis koffie in NYC
Lees ook:Central Park populairste plek om te vrijen
Lees ook:New York wil fietsenstalling in elk nieuw gebouw
Lees ook:The Big Apple: goedkoper, maar nog steeds de duurste

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.