T-Ford als alternatief voor koetsen in Central Park?

foto: me'nthedogs (flickr)

Zoals je weet, is er ophef rond de paard en wagens die rondjes door het Central Park rijden. Volgens tegenstanders zijn deze koetsen in een drukke stad als New York onnodig gevaarlijk voor de dieren en er worden ook vraagtekens gezet bij de verzorging van de paarden. De koetsiers zeggen dat het de paarden aan niets ontbreekt en ze vrezen hun baan kwijt te raken als er een verbod op de koetsen komt. Nu is er een idee om beide partijen tegemoet te komen: milieuvriendelijke T-Fords in plaats van de koetsen. Het New Yorkse raadslid Daniel Garodnick stelt voor om de paard en wagens te vervangen door elektrische (replica) T-Fords en die dezelfde route te laten rijden en wellicht zelfs door dezelfde chauffeurs/koetsiers.

Het idee is niet helemaal nieuw, meldt de NY Post. Dierenactivisten propageren het al maanden, maar nu is het dus opgepikt door een politicus. Naar verwachting dient Garodnick komende lente een wetsvoorstel in. De club van koetsiers noemt het idee voor elektrische of hybride T-Fords ‘absurd’. ‘Deze mannen en vrouwen hebben hun leven lang gezorgd voor paarden en gewerkt met paarden. Denk je dat je dat zomaar kunt veranderen en auto’s gaat besturen?’ aldus een woordvoerder.

Het T-Ford-idee komt nu er hoorzittingen worden gehouden of er een compleet verbod moet komen op de paard en wagens in Central Park.

Lees ook:Ruziën om de koetsen in Central Park
Lees ook:Yea or Nay: Koetsen moeten verdwijnen uit Central Park
Lees ook:P!nk doet mee in strijd tegen rijtuigen Central Park
Lees ook:Kwart Central Park paarden straks zonder stal
Lees ook:Koetsiers: geen straatartiesten bij onze paarden

0 reacties op “T-Ford als alternatief voor koetsen in Central Park?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.