Zoete drankjes taboe voor New Yorkse leerlingen

foto: phoosh (flickr)

Leerlingen in New York kunnen vanaf het najaar op school geen zoete drank meer krijgen. Er komen nieuwe regels die bepalen dat er op basisscholen in de frisdrank niet meer dan 10 calorieën per 2,3 deciliter mag zitten, en op de middelbare school mogen dat niet meer dan 25 calorieën zijn. De nieuwe eisen komen van de Health Department van New York die zo hoopt zwaarlijfigheid onder scholieren te bestrijden. Momenteel is meer dan de helft van de New Yorkse leerlingen te zwaar (!). Volgens de gezondheidsdienst zijn gezoete drankjes de grote boosdoeners.

Met de nieuwe regels komt er ook een verbod op drankjes met kunstmatige kleur- en smaakstoffen. En ook de snoepautomaten komen onder de loep. Snacks mogen niet meer dan 200 calorieën hebben, moeten minder dan 200 mg sodium hebben en niet meer dan 10 procent onverzadigd vet. De stad hoopt een fabrikant te vinden die zowel de gezondere drankjes als snacks kan leveren.

Lees ook:NYC school plaatst detectiepoortjes…tegen mobieltjes
Lees ook:Halloween geschrapt na Hitler-kostuum
Lees ook:New York voert calorieënstrijd in de metro
Lees ook:Nieuw op het menu in New York: calorieën
Lees ook:NYC docent geschorst om ‘masturbatie’-verhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.