Minder brood voor New Yorkse gevangenen

foto: gnuf (flickr)

Het is een van de meest bijzondere manieren om geld te besparen. De stad New York wil binnenkort de gevangenen op Rikers Island nog maar acht sneetjes brood per dag geven. Dat zijn er vier minder dan waar ze tot nu toe recht op hebben. Geloof het of niet, maar die maatregel zou New York in totaal 400.000 dollar besparen.

Het is slechts één van de voorstellen die de stad doet om het budget van 2010 sluitend te maken. Daarin bevindt zich nu een gat van 6,6 miljard. Om dat op te vullen, krijgen dus de gevangenen minder brood. Daarnaast moeten filmcrews 5000 dollar per dag gaan betalen als ze willen filmen in een gebouw in de stad (is nu gratis). Ook krijgen brandweerlui minder geld voor overwerk en verdwijnen veel banen in de bibliotheek. En let op bij wat je koopt: de btw gaat omhoog naar 8,97 procent.

Lees ook:Nieuw boek over New York, voor $15.000!
Lees ook:Geen ontkomen aan: NYC metro wordt duurder
Lees ook:NYPD gaat energiezuinig boeven vangen
Lees ook:New Yorkse sigaret het duurst, dus stop met roken
Lees ook:New Yorkse gevangenis goed voor je gezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.