New Yorkse koffiezaken willen af van ‘zee aan laptops’

foto: nealjean (flickr)

Als je mij vraagt iets typisch New Yorks te noemen, dan denk ik zeker aan al die Starbucks en andere koffietenten die vol zitten met lui achter een laptop. Wat doen ze daar onder werktijd? Een boek of script schrijven? Studeren? Online werken? Het ziet er zo in ieder geval uit dat heel New York bezig is. Maar de eigenaren van die koffietenten hebben het een beetje gehad met al die gasten die alleen voor de (gratis) wifi komen. 

De Wall Street Journal concludeert na een rondgang langs bekende laptop-plekken dat steeds meer zaken de internetters weren. Sommigen hebben heuse verbodsbordjes in de zaak, anderen beperken de tijden waarop je met je computer naar binnen mag. De reden voor de weigering? De ondernemers zeggen dat mensen achter laptops úren blijven zitten en amper iets bestellen. En ze houden zo tafels bezet waar ‘echte’ klanten zouden kunnen zitten. De Wall Street Journal spreekt van een trend en denkt dat de laptops worden geweerd, ‘vanwege de economische recessie’. Is dit het einde van een typisch New Yorks beeld? Als jij trouwens nog goede tips hebt waar je prettig draadloos (én gratis) in New York kunt surfen, dan hoor ik die graag.

Lees ook:NY Times is favoriete New Yorkse krant
Lees ook:Lekker online klagen over New Yorkse taxi’s
Lees ook:New York verliest de meeste miljonairs
Lees ook:Wall Street ‘een van de meest overschatte attracties’
Lees ook:Dons vliegt door Wall Street

2 reacties op “New Yorkse koffiezaken willen af van ‘zee aan laptops’

  1. Mike's Webs

    Tja, het is begrijpelijk dat ze liever klanten hebben die ook geregeld wat bestellen in plaats van alleen de stoeltjes bezet houden. Misschien moeten ze een minimaal aantal consumpties per zoveel tijd instellen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Charlotte

    Heb zelf (met laptop) veel tijd gebracht in de Cosi [email protected] Vond het inderdaad ongelofelijk dat het werd toegestaan dat men op een Grande Latte urenlang een 4-persoons tafeltje bezet kon houden. Heb er toch ook gretig gebruik van gemaakt… Veel mensen komen er – hoewel het zo niet altijd lijkt omdat iedereen stijf naar zijn/haar beeldscherm zit te turen of luidkeels in een mobile zitten te tetteren – toch voor de ‘contacten’ en het ontsnappen aan een (vaak gedeeld) klein en bloedheet appartement. Koffietenten vol laptops vind ik wel typisch New Yorks, zou het jammer vinden als het volledig verdwijnt. Overigens heb ik hele sollicitatiegesprekken, vrij heftige audities en bijlessen Frans op kleine afstand meegemaakt daar! De Cosi was (is?) daarmee ook een werkplek voor veel mensen die, hoe New Yorks weer, blijkbaar gewoon hun geld aan het verdienen waren en zich de kosten van de kantoorhuur bespaarden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.