Rookverbod in Central Park?

foto: Joe Shlabotnik (flickr)

Het is duidelijk dat het bestuur van New York er werk van maakt om het roken onder de stedelingen te ontmoedigen. Veel antirookposters in de metro, veel antirookspotjes op tv. Roken in restaurants en bars in de Big Apple is verboden. En nu wordt er aan een volgende stap gedacht: een rookverbod in de New Yorkse parken en op de stranden. Dus dat je zelfs in de buitenlucht je sigaret niet meer mag opsteken. Geen peuk in Central Park, geen shaggie op Coney Island. Het zijn nog slechts plannen, maar de Health Commissioner (de topman van de gezondheidsdienst) Thomas Farley zegt dat het een serieuze optie is. Hij vertelt het AP dat ‘New Yorkers niet hoeven mee te roken met anderen en dat kinderen geen rokende mensen hoeven te zien’.  Als dit plan doorgaat, heeft dat betrekking op niet minder dan 1700 parken en veertien mijl (ruim 22 kilometer) strand. Ik voel een Yea or Nay aankomen.

Lees ook:‘Meeroken in New York een epidemie’
Lees ook:Yea or Nay: Rookverbod in Central Park is prima plan
Lees ook:De New Yorker wordt dikker en dikker
Lees ook:New Yorker moet alles met minder korreltjes zout nemen
Lees ook:New York luidt noodklok over diabetes