Steeds meer New Yorkers leven van voedselbonnen

foto: clementine gallot (flickr)

Dit staat in wel heel schril contrast met mijn vorige bericht. Maar ook dit is New York: bijna 1,6 miljoen inwoners van deze stad maakt gebruikt van voedselbonnen. Het woord alleen al doet denken aan de crisis in de jaren dertig, maar voedselbonnen zijn voor veel New Yorkers nog steeds onderdeel van hun dagelijks leven. Volgens New York City’s Independent Budget Office is het huidige aantal het hoogst sinds de jaren zeventig. In de periode januari 2008 tot augustus 2009 zijn maar liefst 354.000 extra New Yorkers in het voedselbon-programma opgenomen. De NY Post meldt dat dit deels te maken heeft met de slechte economische situatie, maar ook met pogingen van de stad om meer mensen te helpen met voedselbonnen.

Lees ook:85.000 banen verdwenen in New York
Lees ook:Steeds meer New Yorkers naar gaarkeuken
Lees ook:New Yorkers beantwoorden brieven aan de Kerstman
Lees ook:Gymles met de Wii voor New Yorkse scholieren
Lees ook:Minder New Yorkers omgekomen door brand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.