New Yorkse OV wellicht goedkoper op daluren

Kijk aan, een góed bericht over de New Yorkse metro en bussen dit keer. De MTA speelt namelijk met de gedachte om kaartjes voor het openbaar vervoer goedkoper te maken op daluren en tijdens weekenden. Daar ben ik eigenlijk wel voor. Tenslotte rijden er dan ook minder metro’s en bussen. En de MTA hoopt dat er meer mensen het OV nemen, zodat het materieel beter wordt benut. Het is, zo gaan die dingen, allemaal nog in de planfase. Eerst moet de MTA een nieuwe techniek introduceren, de zogeheten smartcard, en dat duurt zeker nog een jaar. De New Yorkse reiziger is verdeeld over het plan, zo blijkt uit een bijdrage van wcbs.tv (klik op de foto):

Lees ook:New Yorkse busreclame verandert per wijk
Lees ook:New Yorkse toerbussen hebben lak aan het milieu
Lees ook:Te warm in New York? Neem de bus
Lees ook:Dubbeldekkerbus is terug in New York
Lees ook:Het wordt duurder en drukker in New Yorkse metro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.