New Yorkse politieauto’s ‘voel’ je nu ook aankomen

foto: colargol87 (flickr)

Politie- en brandweersirenes zijn bijna onophoudelijk te horen in New York. Dag en nacht. En geloof me, die dingen maken een enorm lawaai. Blijkbaar is al die herrie – en alle felle lampen – nog niet voldoende om op te vallen in de stad. De NYPD heeft namelijk de afgelopen week ‘The Rumbler’ geïntroduceerd. Dit apparaat veroorzaakt een zeer lage toon die voelbaar is door mensen buiten de auto. Iedereen met een iPod op, of een gehoorbeschadiging kan vanaf nu dus voelen dat er een politie-auto aankomt. Het bereik is zo’n 65 meter en op dit moment zijn 25 NYPD-auto’s in Manhattan ermee uitgerust. Vandaag komen nog eens 100 Rumblers op de straat, zo bericht NY1.

Lees ook:Politieagent in NY worden met iPod
Lees ook:Deel Times Square wordt voetgangersgebied
Lees ook:FF: Wat is je favoriete game in New York?
Lees ook:Paniek en chaos bij audities America’s Next Top Model
Lees ook:Dief berooft slachtoffers dodelijk autoongeluk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.