Tweedehands chihuahuas zeer welkom in New York

foto: ajari (flickr)

Ieder het zijne, maar al ruim voor het uitkomen van de film Beverly Hills Chihuahua had ik genoeg van die kleine hondjes. Nu blijkt dat de mini-viervoeter echt uit de mode is. Althans, in Californië, want daar kan het hondje geen baasje meer vinden. Het is zo erg dat dertig procent van alle asieldieren in Noord-Californië chihuahuas zijn. Dierenliefhebbers hoeven niet te vrezen, want de kleine keffertjes zijn meer dan welkom in New York City. Hier is de chihuahua, vanwege het formaat, onverminderd populair. Ze zijn immers makkelijk te vervoeren – hup, in een tas in de metro – en passen nog wel in zo’n klein New Yorks appartement.

De komende weken worden daarom tientallen chihuahuas van de west- naar de oostkust gevlogen, om hier een nieuwe eigenaar te vinden. De actie is van de ASPCA en die zegt tegen de NY Daily News dat asieldieren wel vaker naar andere staten verhuizen, maar het is uniek dat het om één specifiek ras gaat. De NY Daily News denkt wel te weten waarom de chihuahua in Californië niet meer ‘in’ is. Fans van socialites als Paris Hilton wilden hun idolen nadoen en schaften ook zo’n hondje aan, maar raakten er later op uitgekeken. En tja, in een slechte economie blijkt een hondje – hoe klein ook – best duur te zijn. Rijke(re) New Yorkers hebben blijkbaar nog wel geld om aan de chihuahua uit te geven.

Lees ook:Maddy verdedigt titel ‘snelste chihuahua’
Lees ook:Maddy is niet meer de snelste chihuahua
Lees ook:Sexy billboard maakt tongen los in SoHo
Lees ook:Pup gered van Coney Island na amputatie pootje
Lees ook:Jaiks, New Yorkse super-bedwants is onverslaanbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.