New York krijgt enorm windmolenpark in Rockaways

foto: mush2274 (flickr)

Bij New York denk je misschien niet meteen aan groene energieprojecten. Toch zijn er nu vergevorderde plannen om voor de kust van Queens een enorm windmolenpark aan te leggen. Op 13 mijl (21 km) afstand van de oever van de Rockaways moet een groot park komen van meer dan honderd molens die in 2015 operationeel moet zijn. Het moet dan de stroom opwekken voor 200.000 New Yorkse huizen. Burgemeester Bloomberg zei dat gisteren tijdens zijn bezoek aan de climaatconferentie in Kopenhagen. Hij bezocht daar een soortgelijk park, maar die bij Queens moet het grootste windmolenpark-te-water in heel de VS worden. De kosten bedragen zo’n 1 miljard dollar en volgens de Wall Street Journal zijn al dertig ondernemers geïnteresseerd om mee te doen aan het project.

Lees ook:‘Windmolens op New Yorkse bruggen en wolkenkrabbers’
Lees ook:Vlucht 1549 morgen uit het water; beide motoren zoek
Lees ook:Ondergoed, een triathlon en een sterfgeval in NYC
Lees ook:New York voor half miljard aangeklaagd om kraanongelukken
Lees ook:Bever afgevoerd tijdens pausbezoek New York

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.