Meer buitenlanders genieten van Broadway

foto: berk2804 (flickr)

Eerlijk gezegd dacht ik dat de shows op Broadway voornámelijk bezocht werden door buitenlandse toeristen. Cijfers van de Broadway League vertellen iets anders. Het afgelopen seizoen blijkt namelijk 21 procent van het theaterbezoek van buitenlandse afkomst. Misschien vind je dat ook niet veel, maar het is wel meer dan het voorgaande seizoen, want toen lag het percentage op 15. En geloof ook niet dat New Yorkers zelf niet naar Broadway gaan. ‘Slechts’ 63 procent is toerist (binnen- en buitenlands), de rest komt uit de Big Apple zelf. Uit het overzicht van de Broadway League blijkt verder dat de gemiddelde Broadway-bezoeker 42,2 jaar oud is. Dat is ietsje ouder dan het seizoen 2007-2008, weet de site Newyorkology te melden. Het gemiddelde jaarinkomen van de bezoeker was 195.700 dollar. Nou, dat gemiddelde haal ik met mijn bezoekjes flínk naar beneden. In totaal zijn het afgelopen seizoen ruim 12 miljoen Broadway-tickets verkocht, waarvan 40 procent online werd aangeschaft. De League kreeg haar gegevens door ruim 6300 mensen te enquêteren van juni 2008 tot juni 2009. Dat gebeurde bij 72 voorstellingen van 24 verschillende shows.

Lees ook:Broadway-bezoeker is 42, blank en vrouw
Lees ook:Broadway opent seizoen met show op Times Square
Lees ook:Broadway-sterren swingen op Times Square
Lees ook:Op naar de musicals! Einde Broadway staking in zicht
Lees ook:Kies je favoriete show op Broadway

Eén reactie op “Meer buitenlanders genieten van Broadway

  1. Jeanne

    Ik denk dat het er ook aan ligt naar welke show je gaat. Ik heb op Broadway Dame Edna (Barry Humpfries) gezien en er zaten bijna alleen maar locals in de zaal.De meeste grappen waren daar ook op afgestemt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.