Te hard rijden populair in New York

foto: K. Coles (flickr)

Wellicht is het niet anders in alle andere plekken op aarde waar mensen in een auto stappen: ze rijden te hard. In New York dus ook, al lijkt me dat vaak niet eens zo eenvoudig, gezien de drukte en het vele vaststaande verkeer. Maar sinds vandaag weten we een beetje hoeveel te hard de New Yorkers rijden. Een onderzoekje van Transportation Alternatives wijst uit dat 39 procent van de automobilisten hier de maximumsnelheid negeert. Da’s best veel, maar ik kijk er ook weer niet van op. De testers hebben de snelheid gemeten op dertien plekken in alle vijf de stadsdelen, op wegen waar de limiet 30 mph is (dat is 48 km/u). De meeste overtreders waren te vinden in Brooklyn, waar 88 procent te hard reed.

De metingen zijn vorig jaar gehouden, met name op plekken waar al klachten over waren binnengekomen. De onderzoekers zeggen de snelheid van zo’n 15.000 auto’s te hebben gemeten. In Manhattan, op East Houston Street, ging het in 70 procent van de gevallen mis. In The Bronx hielden 32 procent van de bestuurders zich op de Webster Avenue niet aan de snelheid en in Queens was dat hetzelfde percentage op de Northern Boulevard. Tenslotte bleken op Staten Island 39 procent van de automobilisten zich niets van de 30 mph-limiet aan te trekken op de Hyland Boulevard. Hier werd zelfs een snelheid van 60 mph gemeten (96 km/u). De onderzoekers wijzen er nog fijntjes op hoezeer de kans op een dodelijk ongeluk toeneemt met de snelheid: een voetganger heeft een kans van 60 procent om een aanrijding bij een snelheid van 30 mph te overleven. Bij 40 mph is dat nog maar 30 procent.

Lees ook:Bijna helft dodelijk metro-ongelukken in NYC door drank
Lees ook:Eenderde New Yorkers belt, rookt, eet en drinkt in de auto
Lees ook:Manhattan heeft haar eigen zelfmoordtoeristen
Lees ook:New Yorks verkeer veiliger dan ooit
Lees ook:Te warm in New York? Neem de bus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.