Kritiek op huilend kind in New Yorks antirookfilmpje

Rokers in New York kunnen niet zeggen dat de stad hen het leven niet moeilijk maakt. Meer dan genoeg posters waarop te zien is wat sigaretten met het lichaam doen en de Health Department komt steeds weer met nieuwe antirookcampagnes. En altijd is er kritiek: te grof, te overdreven, te schokkend. De nieuwste reclamecampagne is daarop geen uitzondering, maar de protesten hebben niet zoveel met sigaretten te maken, maar met een huilend jongetje. De New Yorkse Health Department heeft namelijk een filmpje uit Australië gekocht waarin een jochie te zien is dat alleen wordt gelaten en daarom de tranen laat stromen. Nou zijn er mensen die vraagtekens zetten bij hoe het ventje aan het huilen is gebracht.

Er wordt nu op talkshows in de New York gedebatteerd over de vraag of de tranen echt zijn en of de maker van de video niet te ver is gegaan. Cancer Council Victoria in Australie, degene achter het filmpje, heeft moeten uitleggen dat de tranen echt zijn, maar dat de jongen vanzelf van streek raakte toen de moeder hem achterliet tussen anderen (de voorbijgangers zijn allemaal acteurs). De jongen was maar tien seconden droevig, er was één take en iemand van de kindertoezicht was aanwezig. Je zou bijna vergeten dat het hier om een antirookfilmpje gaat. In Australië zeggen ze dat na het tonen van de clip heel veel mensen naar een rookhulplijn belden. Of dat effect in New York City ook aanwezig is, kon de Health Department nog niet zeggen, zo schrijft de NY Daily News.

Lees ook:‘Meeroken in New York een epidemie’
Lees ook:Docente wil geld zien na botsing met kind
Lees ook:Yea or Nay: Rookverbod in Central Park is prima plan
Lees ook:Vals visalarm voor straatverkopers NYC
Lees ook:Een op de vier New Yorkers heeft herpes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.