9/11-terroristen mogelijk naar NYC om terecht te staan

foto: US Government (via wikipedia)

Ondanks de protesten die nu al klinken, is New York misschien juist de meest geschikte locatie.  Vijf beruchte terroristen komen namelijk mogelijk naar de Big Apple om hier terecht te staan voor de aanslagen van 11 september 2001. Tegen alle vijf wordt hoogstwaarschijnlijk de doodstraf geëist. Het gaat onder meer om Khalid Sheikh Mohammed die gezien wordt als het brein achter de aanslagen. Hij en vier andere terrorisme-verdachten zitten nu nog vast op Guantanamo Bay, maar de VS wil die omstreden gevangenis sluiten.

Volgens de NY Daily News wordt op 16 november het besluit genomen of de vijf mannen naar New York komen voor hun rechtszaak. Als dat doorgaat – ‘en die kans is groot’, aldus de krant – dan vindt hun berechting plaats op een paar straatblokken afstand van Ground Zero. Vermoedelijk is dat begin 2010. Nabestaanden van de 9/11-slachtoffers zijn niet allemaal even blij met een verhuizing van de berechting naar New York. Zij vrezen dat de zaak tegen de terroristen hier helemaal opnieuw moet beginnen en het dus nog jaren duurt voordat er een straf volgt. Veel Amerikanen hebben ook principiële bezwaren tegen het overplaatsen van terroristen van Guantanamo Bay naar de VS.

Lees ook:Yea: 9/11 terroristen moeten in Big Apple worden berecht
Lees ook:New York herdenkt 9/11 in wind en regen
Lees ook:9/11 herdenking live te volgen
Lees ook:Yea or Nay: 9/11-terroristen moeten in NYC berecht
Lees ook:9/11 dode na nieuw onderzoek geïdentificeerd

Eén reactie op “9/11-terroristen mogelijk naar NYC om terecht te staan

  1. Judith

    Maak die terroristen nu maar meteen af..dan zijn we er van af..Het leven moet doorgaan…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.