Manhattan heeft de vuilste lucht van NYC

foto: NYC Health Department

Misschien verrast de titel van dit bericht je niet meteen. Toch is het confronterend om te zien waar in New York de lucht het smerigst is. En je kunt dat zelf bekijken op een kaartje dat is gemaakt door de NYC Health Department (HIER is een grotere versie). Het is het eerste resultaat van testen die worden gehouden op straatniveau om de luchtvervuiling te meten. Op 150 plaatsen in de stad zijn meters geïnstalleerd en daarmee is voor het eerst de kwaliteit van de New Yorkse lucht gemeten. Het zal je niet verbazen dat onder meer Lower Manhattan relatief slecht scoort, omdat daar ook veel verkeer is. Maar je ziet dat zelfs Central Park niet zo’n frisse plek is. De onderzoekers, zo schrijft de NY Times, wijzen er op dat een groot deel van de vervuiling ook wordt veroorzaakt door olie-gestookte boilers. Die komen nog veel voor in de stad. De stoffen die daarmee in de lucht komen, kunnen problemen aan de luchtwegen veroorzaken en zijn met name schadelijk voor jongeren en senioren. Dus als je frisse lucht zoekt in NYC, moet je naar Staten Island of het zuiden van Brooklyn.

Lees ook:Deel Broadway wordt terras
Lees ook:P!nk doet mee in strijd tegen rijtuigen Central Park
Lees ook:Te hard rijden populair in New York
Lees ook:In een luchtballon boven Central Park
Lees ook:Kwart Central Park paarden straks zonder stal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.