Archief: 2007

New York is beste filmdecor van 2007

manuel | MC (flickr)Zo, op de valreep van 2007 sleept New York nog even een titel binnen: het is gekozen tot de meest filmische stad van het afgelopen jaar. Misschien ook niet zo gek als je weet dat hier bijvoorbeeld I Am Legend, Enchanted, Spider Man 3 en American Gangster zijn opgenomen. Niet alleen succesvolle films, maar ook erg verschillende films die alle New York als decor hebben. Het is die diversiteit die de Big Apple zo geschikt maakt als 'filmstudio', aldus Fandango.com, de filmsite die de verkiezing heeft gehouden. Duizenden filmliefhebbers van over heel de wereld deden mee. Op de tweede plaats kwam Parijs en Las Vegas eindigde op de derde plek. Londen behaalde een vierde plaats. 

Lees ook: Post-apocalyptisch New York is zo gek nog niet 

Generale repetitie voor de ‘Ball Drop’

Als Nederland al zes uur in 2008 leeft, gaat het hier gebeuren: de beroemde Ball Drop op Times Square. Ik schreef al eerder dat het een bijzondere editie is, want het is de 100-ste jaargang. En de bal is helemaal vernieuwd en daardoor energiezuiniger maar toch feller.

Natuurlijk wil niemand dat er iets misgaat vanavond, dus is er gisteren nog proefgedraaid. Dat gebeurde bij daglicht en in het donker. Kijk HIER naar een verslag van Wcbstv en deze vond ik nog van een paar lui die blijkbaar erg hyper waren dat ze de ball drop al zagen:

Mocht je heel toevallig aanwezig zijn op Times Square vanavond, dan moet je me zeker een foto of filmpje sturen! 

New Yorkers kunnen niet wachten op hun post

loushrugged (flickr)New Yorkers staan bekend als gehaast volkje en blijkbaar is dat ook waar als het aankomt op hun post. De NY Times meldt dat de postbodes in New York last hebben van mensen die de brieven en kaarten bijna uit hun handen grissen. Het is zo vervelend geworden, dat de Postal Service New York kaartjes heeft verstuurd naar bewoners waarop ze vraagt wat geduld te hebben. 'De post vroegtijdig pakken is een risico en kan lijken op identiteitsdiefstal'. 

Beroemd Manhattans hotel The Pierre een jaar dicht

Imnop88a (flickr)En weer wordt een beroemd New Yorks hotel grondig gerenoveerd. Hotel The Pierre is vanaf 1 januari zelfs een jaar dicht, omdat er voor 100 miljoen dollar aan wordt vertimmerd. Volgens de eigenaren – het maakt onderdeel uit van de Taj Hotels Group – is de renovatie noodzakelijk om competitief te blijven in de New Yorkse hotelwereld. En dat terwijl The Pierre bekend staat als één van de meest luxe hotels ter wereld, waar Hepburn en Sinatra ook wel eens te gast waren. De rijke klanten zullen blij zijn met nóg meer luxe, maar het personeel niet, want het is al duidelijk dat van de huidige 600 werknemers, er in 2009 nog maar 300 werken bij The Pierre. 

Lees ook:  Plaza hotel viert eeuw-feestje

 

Rockefeller en ESB blijven schoon

bhollar (flickr)Crisis bezworen. Niemand hoeft bang te zijn voor een al te smerige Rockefeller Center of Empire State Building, want de schoonmakers gaan níet staken. Ze krijgen, samen met conciërges, onderhoudsmonteurs en ander kantoorpersoneel, een salarisverhoging. En dat was precies waar het ze om te doen was. Hadden ze dat niet gekregen, dan waren ze op 1 januari 2008 gaan staken en niet meer omgekeken naar de ruim 1000 New Yorkse kantoorgebouwen waarin ze werken. Hun  vakbond SEIU 32BJ heeft een vierjarige deal gesloten, waarbij de 26.000 leden een salarisverhoging van 16 procent krijgen. Dat is 3,15 dollar per uur erbij. Iedereen weer blij.

Lees ook: Big Apple vol vieze kantoren? 

Times Square bereidt zich voor op het nieuwe jaar

RobK (flickr)Nog een paar dagen en dan gaat het weer gebeuren op Times Square: het aftellen naar het nieuwe jaar. Een traditie die z'n honderdjarig bestaan viert (in 1907 was de eerste editie), met een vernieuwde bal (!) en confetti met mijn wens erop.

De politie heeft op oudjaarsdag duizenden agenten ter plaatse, in uniform en in burger. Er zijn ook scherpschutters in de buurt en kijk niet gek op als iemand je met een metaaldetector checkt. Putdeksels worden dichtgelast, prullenbakken en postbussen tijdelijk verwijderd. Allemaal nodig voor een feestje in New York.

 

Big Apple vol vieze kantoren in 2008?

lorentey (flickr)New Yorkse kantoorlui moeten misschien op 2 januari zelf veger en blik ter hand nemen op hun werk, want de schoonmakers dreigen te staken. Samen met portiers en  onderhoudsmonteurs eisen ze meer geld voor hun werkzaamheden in de kantoorgebouwen. De overkoepelende vakbond SEIU 32BJ zegt dat de lonen niet overeenkomen met wat er de afgelopen tijd is verdiend op de onroerendgoedmarkt.

New York beveiligt alles wat Pakistaans is

openDemocracy (flickr)Dát is inherent aan een metropool als New York: zodra er in de wereld
iets gebeurt, heeft het hier ook gevolgen. En dat geldt zeker voor de
moord op Benazir Bhutto. De New Yorkse burgemeester Bloomberg meldde gisteren dat hij de beveiliging van het Pakistaanse consulaat heeft verscherpt. Ook zijn er extra agenten neergezet rond de huizen van de Pakistaanse VN-ambassadeur en de consulaat-generaal.

Rechter wordt gek van ruzie Sean Connery en buurman

jon rubin (flickr)Sean Connery maakt het te bont…veel te bont. Al jarenlang bevechten de beroemde acteur en zijn buurman Sultan elkaar over de renovatie van hun woning in New York. Ze voeren de ene rechtszaak na de andere. In totaal hebben de kemphanen sinds 2005 al tien zaken tegen elkaar aangespannen. Dat moet afgelopen zijn, vindt de rechter, en dus heeft ze bepaald dat de mannen eerst toestemming moeten vragen voordat ze weer eens juridisch de degens willen kruisen. 'Want deze gang van zaken eist z'n tol van beide partijen én van de rechterlijke macht.'

Strooi je nieuwjaarwens uit over Times Square!

Paul Mannix (flickr)Als je morgen naar Times Square gaat om daar je slechtste herinnering aan 2007 te vernietigen, kun je ook meteen vooruitkijken. Want in de Times Square Visitors Center kun je je dromen en wensen voor 2008 inleveren. Die komen op papiertjes te staan die dan als confetti worden uitgestrooid tijdens de oud- en nieuwviering op Times Square! Wie wil dat nou niet? Tot en met 30 december kun je langsgaan, tussen 8 en 8. Toevallig niet in New York deze dagen? Dan kun je ook online een wens indienen. Daarvoor moet je op DEZE plek zijn. 

En HIER kun je een paar voorbeelden zien van wat anderen wensen voor volgend jaar. Ik heb via de confetti alvast alle bezoekers van dit blog een prachtig 2008 gewenst!