Rockefeller kerstboom omgezaagd

De wereldberoemde kerstboom op Rockefeller Plaza is al een ster voordat 'ie op z'n plek staat en de lichtjes branden. Dus willen New Yorkers weten waar de boom dit jaar vandaan komt (Shelton), wanneer de zaag erin gaat (vandaag) en wanneer de boom aankomt in Manhattan (vrijdag).

Rond tien uur plaatselijke tijd is de 25,5 meter hoge, 60 jaar oude boom gekapt en weggehaald uit de achtertuin van Joseph en Judy Rivnyak. Ik weet niet of het echtpaar er geld voor krijgt (zal toch wel?), maar ze hebben in ieder geval een hotelovernachting gekregen voor de dag waarop de kerstverlichting officieel wordt aangestoken (28 november). De boom blijft tot en met de eerste week van januari staan. 

 

Sinds de bouw van het Rockefeller Center in 1931 is er jaarlijks (behalve tijdens de Tweede Wereldoorlog) een grote kerstboom te bewonderen die het begin van de feestdagen aankondigt. In 1941 stonden er zelfs twee heuse rendieren naast. Vandaag de dag hangen meer dan 25.000 lichtjes in de boom, aan elkaar verbonden door
ruim 8 kilometer elektriciteitsdraad. De lichtjes en een kerstster zijn de enige decoraties.

De boom wordt gekozen door de directeur van de groenafdeling van Rockefeller Center. Mensen bieden zelf hun boom aan of geven tips voor kanshebbers. Onder politie-escorte wordt de kerstboom 's nachts naar New York vervoerd. Sinds 1971 wordt de boom gerecycled. Zo gaat de boomstronk naar een ruiterclub in New Jersey om dienst te doen als obstakel in de hindernisbaan. 

 

 

Lees ook:Kleinere kerstboom voor Rockefeller
Lees ook:Ook Beyoncé en Miley bij Rockefeller kerstboom
Lees ook:Rockefeller kerstboom is nu bouwmateriaal
Lees ook:Britney en grotere ster naar Rockefeller
Lees ook:Kijk hoe de lampjes branden in de Rockefeller kerstboom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.