Ontdek New York, per kano of kayak

Het is niet het eerste waar je aan denkt, maar New York is ook een prima plek om te watersporten. Wat dacht je bijvoorbeeld van kanoën en kayakken? Best een originele manier om iets van de stad te zien. En nu is er een online-kaart beschikbaar waarop de gehele New York City Water Trail staat. Het is een overzicht van alle opstapplekken om te genieten van prachtige uitzichten vanaf het water. De trail verbindt maar liefst 414 vierkante kilometer aan rivieren, baaien, kreken en delen van de oceaan, begaanbaar voor de beginner en de gevorderde.

De kaart biedt zo'n 28 opstapplekken, verdeeld over alle vijf de stadsdelen. Je kunt zien of je ter plaatse materiaal kunt huren, foto's tonen hoe de plek er uit ziet en er zitten routebeschrijvingen bij. Het is de bedoeling dat de stad en de beheerders van de kano/kayak-havens de kaart actueel houden. Inmiddels hebben de initiatiefnemers al weer 20 nieuwe plekken op het oog vanaf waar je met je peddels het water in kunt.

Als je ooit kayakkend/kanoend het New Yorkse water opgaat, stuur je foto's dan op en deel je ervaring op newyork.blog.  

Lees ook:Vind New Yorkse wc’s op Diaroogle
Lees ook:Majestueuze cruiseschepen bij Vrijheidsbeeld
Lees ook:In 7,5 uur om Manhattan zwemmen
Lees ook:Hotdogs en vuurwerk op 4th of July
Lees ook:Bij New Yorkse ramp, vluchten over water

Eén reactie op “Ontdek New York, per kano of kayak

  1. Sander

    Hoe cool! Dat is nog eens iets anders dan de Staten Island Ferry pakken voor het skyline uitzicht. Deze zomer m’n zwembroek mee dus!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.