New Yorker tijdens vlucht verplicht op toilet

Als het niet zo genant was, is het eigenlijk best grappig. Maar een man uit Manhattan ziet er de grap niet van in dat hij tijdens een vlucht van Californië naar New York verplicht werd om op het toilet te zitten. Omdat een stewardess haar 'jump seat' (klapstoel) vervelend vond, moest de New Yorker zijn plek afstaan. De piloot van het JetBlue-toestel verplichtte de man op het toilet plaats te nemen. Daar bracht hij ruim drie uur van de vijf uur durende vlucht op door. De New Yorker wil nu meer dan 2 miljoen dollar van de vliegtuigmaatschappij zien.

Voorlopig is alleen de kant van het verhaal bekend van het 'slachtoffer': New Yorker Gokhan Mutlu. Hij reisde die bewuste vlucht, in februari, op een 'vriendenpas' van JetBlue, zo meldt het AP. Met die pas kon hij gratis mee op een vlucht áls er tenminste een stoel leeg blijft. Mutlu kreeg eerst te horen dat er geen plek was op zijn terugvlucht van San Diego naar New York. Maar toen bleek een stewardess de jumpseat te gebruiken en dus kon hij tóch mee.

Anderhalf uur na vertrek werd Mutlu verteld dat hij alsnog zijn plek moest afstaan aan de stewardess. Ga dan in die jumpseat zitten, zou je denken, maar dat mocht niet van de piloot, omdat daar alleen JetBlue-personeel op mag. Mutlu moest maar op het toilet plaatsnemen. Zelfs tijdens turbulentie was de New Yorker daar te vinden. Mutlu wil nu geld zien, niet alleen omdat hij natuurlijk geen zin had om op een vliegtuigtoilet te reizen, maar ook omdat JetBlue hem daardoor in gevaar heeft gebracht.

 

Lees ook:‘Een wonder in de Hudson’
Lees ook:Aangrijpende verhalen van de 1549-bemanning
Lees ook:Geluidsopnamen vlucht 1549 vrijgegeven
Lees ook:Hudson-vlucht botste binnen 90 seconden met vogels
Lees ook:Vliegtuigpassagier krijgt kwart miljoen na T-shirt verbod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.