New York zet zich schrap voor hittegolf

Ik heb alvast proefgedraaid met de airconditioner en gelukkig doet die het. Er komt namelijk een hittegolf aan in New York en vanaf vandaag worden temperaturen van 33 graden verwacht. Met de vochtigheid erbij is de gevoelstemperatuur bijna 37 graden. En dat duurt zeker een paar dagen. Het is de eerste hittegolf dit jaar in de Big Apple en mijn ervaring is dat dit de ergste dagen in de stad zijn. Klamme hitte en ratelende airconditioners. Het is aan de kust nog wel te doen, want daar wordt koele zeelucht verwacht. Voor wie het echt niet uit kan houden, zijn er altijd nog de cooling centers die de stad opent.

De hoge temperaturen – rond de 35 graden – duren zeker tot en met dinsdag. Dat is dan ook de gangbare definitie in New York voor een hittegolf: 3 of meer dagen met meer dan 90°F (= 32.2 °C). Volgens weerdeskundigen komt een hittegolf zo vroeg in juni niet vaak voor, omdat de oceaan nog koel is. 

Wat ik mooi vind, is dat alle media hier benadrukken dat je tijdens deze warme dagen met name op je oudere mede-New Yorker moet letten. Verder zijn er de gebruikelijke tips: geen zware inspanning tot 16 uur, goed insmeren, lichte kleding en veel water drinken. De New Yorker zit waarschijnlijk vooral bij de airconditioner. Het elektriciteitsbedrijf ConEdison heeft beloofd dat ze genoeg energie kan leveren om al die airco's draaiende te houden. Laten we hopen, want in de hitte van 2006 ging het mis en kwamen 176.000 New Yorkers dagenlang zonder stroom te zitten. 

Lees ook:Zes New Yorkers bezwijken aan hittegolf
Lees ook:Nieuw warmte-record verwacht in New York
Lees ook:Waarschuwing voor extreme hitte in Big Apple
Lees ook:Ondergoed, een triathlon en een sterfgeval in NYC
Lees ook:NYC kinderen wordt het te heet onder de voeten

Eén reactie op “New York zet zich schrap voor hittegolf

  1. rabbit vibrator

    U’ve put up some thotful pts in this post. I looked on d net 4 dis & found most individuals wil agree with your view.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.