New Yorkse kat viert verjaardag met modeshow

algonquinhotel.comWeer een bericht over een verjaardagsfeestje, maar deze is van een gehéél andere orde. Want Matilda, misschien wel de beroemdste kat van New York, is gisteren 13 jaar oud geworden. Zoals dat gaat bij celebrities, werd het heugelijke feit gevierd met een modeshow. Door katten natuurlijk. Alle modellen waren van de Animal League's Purrrr-fect Company, gekleed door Meow-Wear.  

Raar? Alleen als je Matilda niet kent. De poes is een beroemde bewoner van het Algonquin Hotel in Manhattan. Ze is zó populair, dat ze post van over de hele wereld krijgt. Uiteraard laat ze het beantwoorden daarvan aan een bediende over. Matilda heeft ook een goed hart, want de opbrengst van de modeshow van gisteren gaat naar een goed doel: de North Shore Animal League America

Al sinds de jaren dertig heeft het Algonquin een kat deze huizes. Een kater krijgt de naam Hamlet, een poes wordt Matilda genoemd. Het begon allemaal met een zwerfkat, maar de huidige Matilda is een prijswinnend ras-exemplaar.  De Algonquin-kat kan altijd op veel aandacht rekenen en je kunt haar ook mailen, als je daar zin in hebt. Matilda mag veel in het Algonquin, maar de keuken en het restaurant zijn uiteraard verboden terrein. 

Voor het hotel is het natuurlijk een prachtige gimmick om publiciteit te genereren. Bijvoorbeeld voor de onlangs afgeronde renovatie die maar liefst 4,5 miljoen dollar kostte.  

Lees ook:Brons voor fietsen in New York
Lees ook:Over een paar jaar slapen in het Flatiron Building
Lees ook:Chocolade om aan te doen in Manhattan
Lees ook:Gratis in de allerduurste hotelkamer van de VS
Lees ook:Meer buitenlanders genieten van Broadway

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.