Alle New Yorkers willen een voorpagina met Obama

De krant, dat is toch zo niet meer van deze tijd? Behalve dan als de overwinning van Obama op de voorpagina staat. Duizenden New Yorkers wilden vandaag de voorpagina's van de plaatselijke kranten. Als een tastbaar souvenir. De vraag was zo groot, dat de NY Times er in allerijl 75.000 bij moest drukken. De NY Daily News drukte nog eens 100.000 extra kranten. De enige krant die minder profiteerde van al de belangstelling was de NY Post. Toch iets te rechts?

Het ging hard met de kranten woensdag. Volgens NBCNewYork kochten sommigen wel 20 exemplaren van de Times tegelijkertijd. Mensen stonden in de rij rond het Times-gebouw op Times Square. Ongekend. Een woordvoerder van de NY Times zegt dat de vraag naar de krant niet zo groot is geweest sinds 11 september 2001. Naast de dag-oplage van 400.000, zijn er vandaag nog eens 75.000 exemplaren verkocht. 

De NY Daily News besloot om later op de dag, tijdens het spitsuur, ook extra 'Obama-exemplaren' aan de man te brengen. De krant drukte 100.000 stuks bij. Veel andere kranten verkochten ook goed, al drukten de meesten geen exemplaren bij. 

 

Lees ook:‘Irak oorlog is voorbij’, meldt nep NY Times
Lees ook:Derde klimmer op Times-gebouw New York
Lees ook:Nep NY-Post waarschuwt voor milieurampen
Lees ook:The Big Apple, dé plek voor huwelijksaanzoeken
Lees ook:NY Times is favoriete New Yorkse krant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.