NYC docent geschorst om ‘masturbatie’-verhaal

foto: [email protected]! (flickr)

Een docent in Manhattan moet vrezen voor zijn baan, omdat hij zijn leerlingen ‘ongepast materiaal’ had laten lezen. Wat was er dan zo erg? De leerlingen kregen exemplaren van ‘Guts’ in handen. Het is een kort verhaal van Chuck Palahniuk (onder meer bekend van Fight Club) dat om masturberen draait. Onder meer een wortel, kaarsenvet en een zwembad komen erbij kijken. Na het lezen in de klas moesten de leerlingen de boeken weer inleveren, maar het kwaad was geschied. De schoolleiding kreeg te horen welk verhaal was besproken en greep in.

Volgens de rector van de Bronx School of Law and Finance ‘moest hij wel’ overgaan tot schorsing, toen hij hoorde wat er was besproken in het lokaal van docent Greg van Voorhis (30). De leerlingen – rond de 15 jaar – vinden echter de hele schorsing overdreven. Ze vinden dat ze oud genoeg zijn voor het besproken boek.Zij zijn inmiddels een petitie gestart en hebben een Facebook-pagina gemaakt om ervoor te zorgen dat Van Voorhis zijn baan behoudt. Maar hoe het afloopt met de populaire leraar is niet aan de scholieren, de New Yorkse Department of Education is een heus onderzoek gestart.

Lees ook:New Yorkse leraren vaker in de fout
Lees ook:New Yorkse scholieren krijgen H1N1 griepprik
Lees ook:Zoete drankjes taboe voor New Yorkse leerlingen
Lees ook:Ashley Dupre geeft nu seksadviezen bij de NY Post
Lees ook:Geld voor Big Apple-leerling met goede cijfers

2 reacties op “NYC docent geschorst om ‘masturbatie’-verhaal

  1. astro.gxu.edu.cn

    Great post! We will be linking to this particularly great
    content on our website. Keep up the great writing.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.