Nieuw telefoonnummer voor New York

foto: edenpictures (flickr)

Als je Sex and the City hebt gezien, dan weet je hoe belangrijk een telefoonnummer is voor New Yorkers. Carrie Bradshaw kreeg een nieuw mobieltje en daar hoorde tot haar schrik een 347-nummer bij. En dat terwijl nummers in Manhattan oorspronkelijk met 212 (en later 917) begonnen. ‘But I’ve always been a 917 girl’, klaagde Carrie. Alsof ze moest verhuizen, zo erg vond ze het. Ja, zelfs het telefoonnummer is hier soms een mode-accessoire. New Yorkers die daar net zo gevoelig voor zijn, wacht een nare verrassing. Er komt namelijk wéér een nieuw New Yorks nummer bij. Volgens de deskundigen zijn namelijk de telefoonnummers met 718 en 347 ‘op’ in het jaar 2012.

De nummers 718 en 347 dekken grofweg het gebied van heel New York, behalve Manhattan. En daar is, zo schrijft NY Daily News, de vraag naar telefoonnummers ‘explosief’ gestegen. En over twee jaar is dus een nieuw getal nodig waarmee de nummers beginnen. Welke dat wordt, is nog niet duidelijk. Dat is een taak voor de North American Numbering Plan Administration. Die heeft al laten weten dat mensen die nú het nummer 718 en 347 gebruiken, deze gewoon kunnen houden. Daar zal Carrie blij mee zijn.

Lees ook:Times Square haalt 1 en 0 binnen
Lees ook:Sinatra’s New York is de favoriet
Lees ook:New York is filestad nummer…twee?
Lees ook:De New Yorker wordt dikker en dikker
Lees ook:Beste New Yorkse plekken om te daten en te dumpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.