Kunst ontmoet eten in New York

Iedereen heeft geleerd dat 'ie niet met z'n eten mag spelen. Maar over kunst maken met je eten wordt nooit wat gezegd. Behalve op Umami, het eet- en kunstfestival dat tot en met 18 april plaatsheeft in New York. Het evenement richt zich op eten in de kunst en op kunst in eten. Zo wordt er zaterdag gekeken naar bijzondere manier om kookboeken te maken. Ook zijn er workshops voor kinderen waarin ze schilderijen kunnen maken van eten. Of wat dacht je van een show waarin alle instrumenten keukengerei zijn? Geïnteresseerd? Je kunt nog tot vrijdag 18 april naar Roulette in Manhattan.

Umami – Japans voor 'hartig' – begon dinsdag met een 'worstenmakerij': iedereen kon spullen meenemen die herinneringen opriepen en die  dingen werden versnipperd en tot worsten verwerkt. Om een idee te krijgen. De komende dagen zijn onder meer nog kunstinstallaties van eten en films over eten te zien. 

De festivalorganisatie hoopt een jaarlijks terugkerend evenement neer te zetten, waarin naar de rol van eten in onze maatschappij wordt gekeken. Alle opbrengsten van het festival gaan naar de deelnemende artiesten en naar onderwijsprojecten voor kinderen. Tickets zijn per onderdeel te koop en online te verkrijgen.

Lees ook:Wereldrecordpoging filmkijken op Times Square
Lees ook:Een filmpje pikken op New Yorkse daken
Lees ook:Pittige prijzen voor nieuw sportmuseum
Lees ook:Kwart kindersterfte NYC gevolg van brand
Lees ook:Schreeuw als Fay in King Kong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.