50.000 ‘Nederlandse’ tulpen voor Central Park

Vraag Amerikanen waar ze aan denken bij het woord 'Nederland' en het eerste is waarschijnlijk wiet. Ok, maar op de tweede plek staat dan toch wel de tulp. Dus wat schenk je New York als je 400 jaar Nederlandse geschiedenis van deze stad herdenkt? Tulpen. Heel veel tulpen. Op dinsdag 16 oktober krijgt New York maar liefst 50.000 tulpen overhandigd die een plaatsje krijgen in Central Park. Dat zal een prachtig gezicht opleveren. Een beetje de Keukenhof in de Big Apple.

De tulpen zijn een geschenk van The Netherlands American Community Trust en de International Bulb Company (New Jersey). Het zijn dus waarschijnlijk geen tulpen uit Nederland, maar het is wel bedoeld om stil te staan bij de 400-jaar oude band tussen Nederland en New York. 

Lees ook:Vogels tellen in het Central Park
Lees ook:Help mee het Central Park schoon te houden
Lees ook:Yea or Nay: Rookverbod in Central Park is prima plan
Lees ook:Vijf Nederlandse dagen in Big Apple
Lees ook:Gratis films kijken in Central Park

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.