Nieuwjaarsbal blijft hele jaar op Times Square

James Cridland (flickr)Morgen wordt de nieuwe – en twee keer zo grote – nieuwjaarsbal in actie aan de New Yorkse pers getoond, maar nu is al duidelijk dat er nog een wijziging komt. Het persbureau AP meldt dat de bal vanaf 2009 het hele jaar op Times Square blijft hangen. Dan kan 'ie dus worden gebruikt tijdens Valentijnsdag, President's Day, Haloween, 4th of July, wat je maar kunt bedenken. Tuurlijk, dat maakt de veelzijdige bal (foto) ongetwijfeld een publiekstrekker op Times Square, maar ook minder bijzonder. Al wil ik 'm ook wel zien, zeker nu de bal 12 feet (3,7 m.) in doorsnee is; een verdubbeling ten opzichte van het oude exemplaar.

Lees ook: Nieuwjaars bal Times Square twee keer zo groot

Momenteel wordt de laatste hand aan de nieuwjaarsbal gelegd in een studio in Yonkers. Maar op oudjaarsdag hangt 'ie boven Times Square, op 145 meter hoogte. Zes minuten voor middennacht begint de lichtshow op de bal. Volgens de AP kunnen we onder meer een ster, een regenboog en een Amerikaanse vlag verwachten. Zodra ik bewegende beelden heb – die zullen morgen beschikbaar zijn – dan plaats ik hieronder een filmpje. Dit nieuwste exemplaar is de zevende in de 101-jarige geschiedenis van de New Yorkse 'ball drop'.

Lees ook:Lichtbal vindt vaste plek op Times Square
Lees ook:Nieuwjaars bal Times Square twee keer zo groot
Lees ook:Hillary en Bill laten de bal zakken
Lees ook:Times Square draagt winter ten grave
Lees ook:Menselijke energie verlicht Times Square tijdens nieuwjaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.