Menselijke energie verlicht Times Square tijdens nieuwjaar

screenshot NY1

Elk nieuwjaar gaat er op Times Square een verlicht bord aan, dat aangeeft in welk jaar we zijn aanbeland. Het 2009-exemplaar is extra bijzonder omdat het licht afkomstig is van menselijke energie! Op dit moment kun je op Times Square plaatsnemen op een snowmobike – ik heb het woord niet verzonnen – die is aangesloten op een aantal enorme batterijen. Vier batterijen om precies te zijn; één voor elk cijfer op het bord. Hoe meer jij fietst, hoe meer de batterijen opladen. Je kunt de hele maand december terecht in de ‘Power Lodge’, waar je een paar minuten of uren kunt fietsen. Achter de actie zit batterijfabrikant Duracell en die zegt zo’n 230 fietsuren nodig te hebben om de 2009-lichtjes zo’n 10 tot 15 minuten te laten branden. Als de New Yorkers en toeristen een beetje doortrappen, blijven de lampjes langer branden. Duracell verwacht dat de komende maand rond de 400.000 mensen plaatsnemen op de fietsen-verkleed-als-snowmobielen.

Klik op de foto voor een filmpje van NY1 over deze actie.

Lees ook:Times Square haalt 1 en 0 binnen
Lees ook:Nieuw: billboard Times Square op zonne- en windenergie
Lees ook:Nieuwjaarsbal blijft hele jaar op Times Square
Lees ook:Op de foto met een enorm knipperend hart op Times Square
Lees ook:Kies voor New York op Monopoly, the World Edition!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.