Governors Island als Nederlands kunstpodium

Met op de achtergrond het altijd weer indrukwekkende Tribute in Light (dat een eerbetoon is aan de slachtoffer van 9/11)….

foto's: Pascal Theunissen

Is gisteravond op Governors Island officieel het New Island Festival van start gegaan. Het is een cultureel evenement door Nederlanders, maar vóór iedereen. Het staat natuurlijk in het teken van NY400, en het is gebaseerd op ‘onze’ festivals Oerol en De Parade. De opening gisteren was er eentje waar met name Nederlanders waren en vandaag is het helaas afgelast vanwege de regen. Maar ondanks dat, verwacht ik dat de New Yorkers er in groten getale op afkomen en net zo onder de indruk zijn. Van 12 tot 13 en van 17 tot 20 september kun je met de gratis veerboot op het eiland terecht. Om daar te genieten van dans, muziek, installaties, en andere vormen van kunst van Hollandse bodem op New Yorkse grond.

Lees ook:Governors Island weer open, en gratis
Lees ook:Nieuwe veerdienst Brooklyn-Governors Island
Lees ook:Governors Island populairder dan ooit
Lees ook:Ze zijn aan: de New Yorkse watervallen
Lees ook:Kakkerlakken rijden mee op New Yorkse bussen

0 reacties op “Governors Island als Nederlands kunstpodium

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.