Marinefregat met 9/11 staal meert aan in New York

Een bijzonder moment vanmorgen in New York. De USS New York meerde aan in de haven van de Big Apple. Nou is het marineschip al imposant, maar wat het echt speciaal maakt, is dat een deel van de boeg is gemaakt van staal dat ooit in de WTC-torens zat. Dat schreef ik al een keer. Vandaar ook dat 21 saluutschoten klonken vanaf het dek, toen het fregat nabij Ground Zero voer. De USS New York zal aanleggen bij pier 88, waar het op 7 november officieel in de marinevloot wordt opgenomen. Volgens WNBC is het staal overigens niet het enige eerbetoon aan de stad die het schip zijn naam gaf. Aan boord bevinden zich bijvoorbeeld ook gangen met de namen Broadway, 34th Street en 42nd Street.

Lees ook:New York beter bereikbaar over water
Lees ook:Staal van World Trade Center in USS New York
Lees ook:Staten Island Ferry botst op pier: 15 gewonden
Lees ook:Jarige Sesamstraat krijgt eigen straat in Big Apple
Lees ook:En wéér een schaatsbaan in New York erbij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.