Bloomberg blijft burgemeester, aldus peilingen

foto: Rubinstein (flickr)

foto: Edwin Martinez1 (flickr)

Michael Bloomberg wint vandaag fluitend de burgemeestersverkiezing en kan zich opmaken voor een derde termijn. Zo luiden tenminste de voorspellingen van de peilingen in New York. De zittende burgemeester heeft maar liefst twaalf procentpunten voorsprong op zijn enige echte tegenstander William (Bill) Thompson. Van de ondervraagde New Yorkers zegt 50 procent dat ze op Bloomberg stemmen en 38 procent kiest voor Thompson. Een onoverbrugbare afstand, zo lijkt het. Zeker als je bedenkt dat nog maar tien procent niet weet op wie hij/zij gaat stemmen. Al moet worden opgemerkt dat Thompson vorige week nog 18 punten achterliep. Zit er misschien nog wat venijn in de staart? Je leest hier uiteraard de uitkomst.

Op wie zou jij eigenlijk stemmen als je New Yorker was?

Lees ook:Bloomberg mag vier jaar langer baas van New York zijn
Lees ook:Bloomberg mag van New Yorkers stoppen
Lees ook:Nay: Geen metrohalte voor Michael Jackson in NYC
Lees ook:Stemrecht is NY student een iPod waard
Lees ook:‘Windmolens op New Yorkse bruggen en wolkenkrabbers’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.