Yankees winnen World Series

foto: jcasabona (flickr)

Feest in New York, want de New York Yankees hebben de World Series gewonnen! Nou is dit geen sportblog, maar ook als je niet van sport houdt kun je hier moeilijk om heen. Zeker binnenkort niet, als er een tickertape-parade voor de honkballers wordt gehouden. Wanneer dat precies is, weet ik nog niet. Overigens wonnen de Yankees de World Series met 4-2 van de Phillies uit Philadelphia. Ze verloren de eerste wedstrijd, wonnen de daarop volgende drie, verloren de vijfde en wisten in de zesde wedstrijd de titel naar zich toe te trekken. De laatste wedstrijd is gewonnen met 7-3. Dat gebeurde in The Bronx, in het splinternieuwe stadion van de Yankees. Het maakt de overwinning extra bijzonder. Of, zoals in het stadion op een spandoek stond te lezen ‘Nów it’s Home!’

Het is alweer voor de 27ste keer dat de New York Yankees de World Series winnen. De laatste keer was in 2000. Geen enkel ander honkbalteam heeft zoveel titels.

Lees ook:Afscheid van het Yankee Stadium
Lees ook:Zonnebrand mag weer in het Yankee stadion
Lees ook:Ingemetseld Red Sox shirt moet Yankees ongeluk brengen
Lees ook:NY viert winst Giants in Superbowl
Lees ook:New Yorkse arts rapt over Mexicaanse griep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.