Pepsi-logo langs East River straks ‘als nieuw’

Je kent het vast wel, die enorme Pepsi-reclame langs de East River in Queens. Het bord is een van die typisch New Yorkse dingen waar je altijd even naar móet kijken. Helaas kan dat een tijdje niet want de letters zijn van het ijzerwerk afgeschroefd (foto). Het goede nieuws is dat het iconische reclamestuk – naar verwachting -eind februari terugkeert en volgens degenen die het opknapwerk doen, is het dan 'zo goed als nieuw'. Mooi zo, want 'the Pepsi Sign' hoort bij New York.

De ontmanteling van het logo is vorige week begonnen. Het bedrijf dat de opknapbeurt voor z'n rekening neemt, is hetzelfde dat verantwoordelijk is voor de jaarlijkse ball drop in Times Square, aldus de NY Daily News. De letters en de fles krijgen een poetsbeurt en een nieuwe verflaag. 'En dan is het weer mooi voor de komende honderd jaar', aldus een woordvoerder van het bedrijf. De constructie keert eind februari weer terug langs de East River. Het komt dan te staan op de plek waar het oorspronkelijk stond, alleen minder hoog.

Het Pepsi logo stond namelijk sinds 1936 bovenop de colafabriek in Long Island City. De fabriek sloot in in 1999 en vijf jaar later werd 'ie gesloopt om plaats te maken voor woningbouw. Alles verdween, behalve het logo, dat werd letter voor letter naar beneden gehaald en op een plek 100 meter zuidelijker neergezet.

Lees ook:Snowboarden langs de East River
Lees ook:Overnachten in New Yorks gekkenhuis
Lees ook:New York gaat stroom halen uit East River
Lees ook:Lichtbal vindt vaste plek op Times Square
Lees ook:Apple protesteert tegen logo Big Apple

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.