Pier van Coney Island is te koop

foto: Pascal Theunissen

Goed nieuws voor iedereen die een stukje echte New Yorkse geschiedenis in z’n huis of tuin wil hebben: de pier van Coney Island is te koop. Niet dat je het hele ding in één keer kunt meenemen, maar het hout dat de pier vormde ligt nu ‘in de winkel’. De beroemde pier is gemaakt van Braziliaans hardhout en dat heeft z’n beste tijd gehad. Maar in plaats van dat exclusieve hout weg te gooien, heeft de stad (terecht) besloten het te aan te bieden voor recycling. Daarom kun je het nu aanschaffen via Olde Good Things in Chelsea. Dus de pier verdwijnt niet, alleen het hout wordt vervangen. En jij kunt de originele planken in je bezit krijgen. De winkel biedt het te koop aan als dektegels, tuinmeubels en als ‘ongewone tafelbladen’. Of je maakt er gewoon zelf een pier van, dacht ik zo. Helaas zie ik nergens een prijs vermeld, maar ja het is en blijft een bijzonder stukje New Yorkse geschiedenis.

Lees ook:Boardwalk Coney Island van plastic
Lees ook:Koop een stukje van Conan O’Briens Late Night
Lees ook:Vernietig je slechte herinneringen aan 2008
Lees ook:New York renoveert ‘Pier A’ voor toeristen
Lees ook:‘Kuifje in Afrika’ naar kelder verbannen in Brooklynse bieb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.