Nieuwe uitbater gezocht voor Tavern on the Green

foto: David Paul Ohmer (flickr)

Heb jij ook altijd een restaurant willen beginnen, maar wist je niet waar? Let dan op, want Tavern on the Green komt beschikbaar. Het is een van de bekendste restaurants in New York. Niet vanwege het eten, maar vanwege de verlichte bomen en bovenal de locatie, ín Central Park.  De stad is momenteel op zoek naar een nieuwe uitbater. De Park Department heeft een oproep uitgedaan voor zogeheten ‘Requests for Proposals’. Oftewel, als jij denkt dat jij een goede nieuwe huurder zou zijn en een goed restaurant kunt runnen, dan mag je een briefje naar de stad sturen. Bedenk wel wie je concurrenten kunnen zijn, want in het verleden hebben al mensen als Donald Trump interesse getoond.

Voor 1 mei moeten de RfP’s binnen zijn. Nieuwe huurders moeten het restaurant ook opknappen en meewerken aan het ‘integreren van dit iconische gebouw in de prachtige omgeving’. Dat klinkt als verhulde kritiek op de huidige uitbater Jennifer Oz LeRoy, dochter van de beroemde Warner LeRoy en kleindochter van Mervyn LeRoy die de Wizard of Oz produceerde. Jennifer heeft echter al laten weten in Tavern on the Green te willen blijven. Niet zo gek, want het is een van de bestverdienende New Yorkse restaurants. Volgens de NY Observer haalde Tavern on the Green vorig jaar 36 miljoen dollar op en betaalde ze ‘slechts’ 1,3 miljoen aan huur. Nieuwe huurders mogen erop rekenen dat die huurovereenkomst een stuk duurder wordt.

Lees ook:Tavern on the Green bankroet
Lees ook:Interieur Tavern on the Green naar de veiling
Lees ook:Tavern on the Green bestverdienende restaurant
Lees ook:Zelfs Billy accepteert geen euro’s meer
Lees ook:Jennifer Aniston wil restaurant in NYC openen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.