Tavern on the Green bankroet

foto: hmerinomx (flickr)

Tja, als je zelfs met een van de bestverdienende restaurants in de Verenigde Staten nog diep in de rode cijfers zit, dan doe je iets niet goed. Het beroemde, in Central Park gelegen, restaurant Tavern on the Green, kampt met precies dat probleem. De eigenaar heeft namelijk Chapter 11 aangevraagd, zeg maar een soort surceance van betaling. De schuld loopt in de vele miljoenen dollars. De eigenares Jennifer Oz LeRoy vertelt de NY Times dat de rode cijfers het gevolg zijn van ‘de slechte economie en het feit dat de stad de vergunning niet wil verlengen’. Binnen vier maanden komt het restaurant in handen van Dean Poll, die ook al het Central Park Boat House restaurant runt.  

Uit gegevens van de rechtbank blijkt dat Tavern on the Green zo’n twintig schuldeisers heeft. De grootste is de New York Hotel Trades Council die nog meer dan 1,8 miljoen dollar moet krijgen. Volgens Oz LeRoy worden alle schuldeisers betaald. Het restaurant, dat óóit begon als een schapenschuur, ging in 1934 open en kwam 42 jaar later in handen van Walter LeRoy die er een renovatie van tien miljoen tegenaan gooide. De eerlijk gebiedt me te zeggen dat ik er nog nooit binnen ben geweest. Ik hoor zéér verschillende verhalen. Van dat je er een keer geweest moet zijn, maar ook dat het duur en niet zo lekker is. Als jij er ooit gegeten hebt, laat dan even weten wat je ervaring was.

Lees ook:Nieuwe uitbater gezocht voor Tavern on the Green
Lees ook:Interieur Tavern on the Green naar de veiling
Lees ook:Tavern on the Green bestverdienende restaurant
Lees ook:Zelfs Billy accepteert geen euro’s meer
Lees ook:Restaurant openen in New York erg populair

3 reacties op “Tavern on the Green bankroet

 1. Jeanne

  Heb op Tripadvisor gekeken en de reacties zijn inderdaad erg negatief.
  Heb je wel eens bij Marja in The Kitchen Club gegeten? Vind het een hele bizondere vrouw.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Creamfox

  hey,

  Ik ben een Belgische chef en werk sinds jaren in de betere restaurants. Momenteel overweeg ik de stap om in NY te gaan werken.
  Heeft u tips voor me ?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.