Kwart Central Park paarden straks zonder stal

foto: hey tiffany! (flickr)

Paardenkoetsen in Central Park, een van de bekendste attracties in New York, gaan het moeilijk krijgen. Niet omdat ze te lijden hebben van protesten door dierenactivisten. Nee, het ziet er naar uit dat een kwart van de paarden straks zonder een stal zit. En dat terwijl de zeer koude wintermaanden eraan zitten te komen. De stallen bevinden zich aan West 45st Street, maar de stad wil in plaats van hooi, goedkope appartementen in het gebouw. De NY Post schrijft dat daardoor 17 koetseigenaren en 32 paarden op zoek moeten naar een nieuw onderkomen.

Andere stallen vinden in de Big Apple is makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn blijkbaar slechts vier andere locaties, maar die zitten helemaal vol met de feestdagen. En als de koetsen en paarden nergens kunnen overnachten, dan verschijnen ze ook niet in Central Park. Reken er als toerist dan maar op dat je (nog) langer moet wachten op een koetsritje door het park. De koetsiers zijn uiteraard ook allesbehalve blij, want de naderende kerstdagen zijn normaalgesproken hun drukste dagen.

Ooit bestond overigens het plan om paardenstallen ín Central Park te maken, maar het lijkt er niet op dat dat idee nu weer op tafel komt. Maar wie weet, als echt een kwart van alle koetsen wegvalt, is er misschien kans voor de elektrische T-Fords.

Lees ook:Ruziën om de koetsen in Central Park
Lees ook:P!nk doet mee in strijd tegen rijtuigen Central Park
Lees ook:T-Ford als alternatief voor koetsen in Central Park?
Lees ook:Yea or Nay: Koetsen moeten verdwijnen uit Central Park
Lees ook:Blinders: een aanklacht tegen koetsen in Central Park

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.