Calorieën hoeven niet op de menukaart

 Alsof je niet weet dat een hamburger ongezond is, of dat een milkshake nou niet echt dieetvoedsel is. Maar de stad New York wil dat fastfoodketens het aantal calorieën in een gerecht op hun menukaart zetten. Als afschrikmiddel. Een rechter in Manhattan heeft daar echter gisteren een stokje voor gestoken.

De maatregel van New York gold namelijk alleen voor restaurants, ruim 2300, die al via een website of een folder informatie gaven over de voedingswaarden van hun eten. De rechter vindt echter dat de stad niets te zeggen heeft over de manier waarop
restaurants vrijwillig hun calorie-informatie naar buiten brengen. Als
de stad de calorieën op de menukaart wil, dan moet dat voor álle
restaurants gelden.
New York voert een felle strijd tegen overgewicht. Meer dan de helft van de New Yorkers zou te dik zijn. Overgewicht is ongezond en het kost de stand handenvol geld. Daarom zijn inmiddels transvetten verboden. Een woordvoerder van de stad heeft al laten weten dat er gekeken wordt of een dergelijke maatregel voor heel New York kan gelden.

Lees ook:Nieuw op het menu in New York: calorieën
Lees ook:Wie geen calorieën vermeldt, gaat op de bon
Lees ook:Vermelden calorieën lijkt weinig te helpen in NYC
Lees ook:New York voert calorieënstrijd in de metro
Lees ook:Zoete drankjes taboe voor New Yorkse leerlingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.