Bedwants is nu New Yorks vijand nummer één

Als er één plaag in New York is, die kan wedijveren met de status van de rattenplaag, dan is het wel die van de bedwants. Het beestje duikt overal op, in arme en rijke buurten, in woningen en hotels. Verdelgers verdienen goed aan het bestrijden van de bijtende bug. De stad New York heeft daarom nu een heuse bedwants-task force in het leven geroepen. Die moet New Yorkers leren hoe een besmetting te voorkomen en een plaag te bestrijden.

Bedwantsen leven van bloed en slaan vooral hun slag als mensen slapen. De kleine beetwonden kunnen erg gaan jeuken. In New York is het beestje duidelijk aan een opmars bezig. Complete hotels en studentenflats zijn ontruimd vanwege besmettingen. De stad zegt in 2004 zo'n 1700 klachten te hebben gekregen over de wants, vorig jaar waren er 7000 meldingen. De parasiet komt in alle vijf stadsdelen voor.

Onder het motto 'informatie is het beste wapen', hoopt nu de nieuwe bedwants-task force van New met een aantal seminars verdere uitbraak te voorkomen. Zo wijst ze erop dat de wants niet alleen in bedden verblijft, maar in het hele huis kan zitten. Dat het niet iets is om je voor te schamen en dat je zelf niet met spuitbussen moet gaan verdelgen, want dat lost niets op. New Yorkers moeten meteen 311 bellen bij een besmetting. Toeristen moeten waarschijnlijk op zoek naar een ander hotel. 

Lees ook:Alle bruggen veilig
Lees ook:Ook de bedwants reist met de NY metro
Lees ook:New York voert miljoenenstrijd tegen een kever
Lees ook:Na de New Yorkse paniek, nu de foto én het ontslag
Lees ook:Kakkerlakken en ratten profiteren van de crisis

4 reacties op “Bedwants is nu New Yorks vijand nummer één

 1. Magali

  Ik had ze ook, in Toronto, in mijn kamer. Het hele gebouw had ze. De leiding had toen fumigation gedaan gif spuiten etc en heb ze daarna niet meer gezien. Bij anderen kwamen ze gewoon nog tot het eind van hun verblijf in Toronto terug… best lullig, 4 maanden met overal bulten rond je nek en armen rondlopen, die ook nog gigantisch jeuken.

    /   Beantwoorden  / 
 2. mech

  IN NEW YORK ZIJN ZE 10 JAAR TE LAAT MET AANPAKKEN. IN NEDERLAND VERLOOPT DE “AANPAK” NU HETZELFDE!!!MENSEN BEREID U VOOR !!!!De instanties van New York weten al 10 jaar (eerste berichten rond 1998)dat die bedwants toeneemt maar wilde er tot voorkort niet over reppen ,het was immers geen gevaar voor de volksgezondheid!(alleen maar hepatitis B, ja ja.)En kassa voor de bestrijdingsbedrijven!Maar: lees eens de gruwelverhalen van beten en moeizame bestrijding op sites zoals http://www.thebedbugresource.com en http://www.bedbugger.com.waar bedbuglachtoffers hun hart luchten!Daar zijn inmiddels een hoop mensen zo een beetje ziek in het hoofd van beten en moeizame bstrijding waar ook veel dierbare spullen verloren kunnen gaan. En dan te weten dat bedwantsbesmetting als het tegenzit nu meermalen in je leven kan plaats vinden omdat ze werkelijk overal kunnen zitten.Inmiddels is er geen houden meer aan.En niet alleen in New york is sprake van deze labbekakkerigheid van instanties die weigeren voor te lichten.De besmeting schijnt wereldwijd in alle grootstedelijke gebieden zo te verlopen.Eerst ontkennen dan ach en wee roepen!OOK hier in Nederland waar de plaag nog in de kinderschoenen staat.Zelfs artsen worden niet ingelicht en herkennen de beten niet.Pas als de insekten over de lakens kruipen worden ze wakker.(letterlijk)Het insekt , voormalig probleem dat we kennen uit verhalen over concentraiekampbarakken waar veel mensen op elkaar geperst waren en veel verloop en vervuiling was,was zo’n 50 jaar weg vanwege DDT,dat sinds de jaren 70 door milieufanaten niet meer mag worden toegepast.”we nu maar moeten gewoon wat harder werken”zeggen de milieuoranisaties. Leve de globalisering!!!Die mensen piepen wel anders als ze ze echt aan het lijf krijgen hoop ik. Ondertussen is het overal ter wereld nu dweilen met de kraan open.En wat erger is publiciteit en informatie wordt vermeden ook door reisorganisaties (reizen en 2e handsmeubilair zijn DE verspreidingsbronnen) vanwege het gewin.Crimieel!In Nederland komen alleen kleine berichten door via websites als deze.Opmerkelijk:sommige GGD’s zoals in Alkmaar ontkennen brutaalweg het probleem en de kranten geloven het niet(wel).Schrijven wel over onzichtbare mijten en zwartkopmieren terwijl de vele malen ergere bedwantsplaag nu ook langzaam Nederland binnenwandelt.Er zijn al besmette woonhuislokaties in Panningen(Limburg) Haarlem,Leiden en natuurlijk Amsterdam en Rotterdam aan top.Let dus ook op in hotels bij je in de buurt!
  ik hoop dat er voorlichting komt op het gebied van maatregelen en voorkomen van de plaag.Voorlopig is het vermijden van bedwantslocaties de enige maar ook moeilijkste optie omdat openheid hierover ontbreekt.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Romano

  Ik wou er even op wijzen dat er recent een nieuwe blog is verschenen met gratis artikelen over preventie, bestrijding en zorg tegen de bedwant, voor meer informatie kijk even op http://www.bedwant.com/

  Met vriendelijke groet,
  Romano Groenewoud

    /   Beantwoorden  / 
 4. Romano

  Vooral het volgende artikel op die website heeft me van die nare beestjes afgeholpen:

  Bedwants

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.