Enorme wolkenkrabber nabij Ground Zero

Schreef ik een paar dagen geleden nog dat nabij de VN de grootste woontoren van New York wordt gebouwd, doet meneer Silverstein er een schepje bovenop. Zeg maar een flinke schep. De bekende projectontwikkelaar gaat in de buurt van Ground Zero een toren van maar liefst 278 meter hoog neerzetten. Daar verbleekt die wolkenkrabber van Solow (180 meter) bij.

In de nieuwe toren zijn de eerste 20 verdiepingen gereserveerd voor het luxe Four Seasons hotel en daarboven komen 143 appartementen. De wolkenkrabber komt vlakbij de beroemde Woolworth Building te staan, het gebouw dat tot 1930 het hoogste van de wereld was met 241 meter. Dat was toen ongelooflijk. (scroll over de foto voor de huidige situatie). 

 

De toren komt op 99 Church Street (de 'verlichte' weg op de foto boven) te staan. Silverstein wil in juni van dit jaar al met de bouw beginnen en de wolkenkrabber in 2011 af hebben. De ontwikkelaar voegt zo nog meer hoogbouw toe aan zijn grootse project op Ground Zero. Daar komen onder meer de Freedom Tower (op de foto met antenne) en Toren 2 (op de foto met schuin dak) te staan.

Lees ook:MoMa mag beeldbepalende wolkenkrabber bouwen
Lees ook:Volg Ground Zero vorderingen online
Lees ook:Speelgoed-wolkenkrabber van 20 meter hoog in Manhattan
Lees ook:Nieuw WTC-complex pas in 2037 voltooid
Lees ook:Subway-restaurant groeit mee tijdens herbouw Ground Zero

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.