De New Yorkse rat wordt brutaler

Je weet, ratten horen bij New York. Zeker bij de metro. Ik heb ze talloze malen daar gezien en volgens de deskundigen gaan we ze alleen nog maar vaker zien, want de rat wordt brutaler en er komen er steeds meer van. De MTA krijgt in ieder geval steeds meer klachten over ratten in de metro. De vervoersdienst zegt dat dat juist de toename in reizigers zorgt voor een groeiend rattenprobleem. Meer reizigers betekent meer vuil. Meer vuil betekent meer ratten. De knaagdieren lijken ook steeds meer te wennen aan al die drukte om hen heen, en ze rennen al lang niet meer zo snel van het perron af als vroeger. Tegelijkertijd worden ze uit de tunnels verjaagd omdat daar momenteel grootschalige renovaties plaatsvinden. Tja, dan ga je als New Yorkse rat tussen de wachtende reizigers staan. Je moet ergens je eten vandaan halen. (klik op de foto voor een filmpje van MyFox)
 

Lees ook: Rat in New York moet op z'n tellen passen 

Niemand weet hoeveel ratten er in New York zijn. Zijn het er twee miljoen? Of 100 miljoen? Je hoort hier elk getal en misschien moet je maar iets verzinnen waar je je nog prettig bij voelt.

Hoe dan ook, in de metro ontkom je er niet aan. Blijkbaar voelen de ratten zich op een aantal stations extra thuis: Chambers Street, Spring Street, West 4th Street, Jay Street-Borough Hall en 34th Street scoren hoog op de klachtenlijst.

De MTA zegt dat ze elke maand rattengif op de rails legt.  

Lees ook:New Yorkse metro is helemaal ‘hip’
Lees ook:Sms´je als New Yorkse metro vertraagd is
Lees ook:De New Yorkse metro is een beetje schoner
Lees ook:Ook de bedwants reist met de NY metro
Lees ook:FILMPJE: Ook ratten lusten New Yorkse pizza

2 reacties op “De New Yorkse rat wordt brutaler

  1. Robert

    Hmmm, zou er ook een rattenblog zijn waar de ratten klagen over het toenemende aantal mensen in de ondergrondse?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.