Kroon Vrijheidsbeeld gaat open voor publiek

foto: pquan (flickr)

Het gaat dan toch gebeuren; de kroon van het Vrijheidsbeeld wordt weer toegankelijk voor bezoekers. Sinds 11 september 2001 mocht niemand meer de 354 trappen oplopen, maar daar komt binnenkort verandering in. De Obama-regering neemt naar verwachting een voorstel aan om toeristen in kleine groepjes toe te laten in de kroon. Zo kun je naar binnen én wordt voorkomen dat er onveilige situaties op de smalle trap ontstaan. Ik ga een kaartje kopen zodra ze beschikbaar komen.

Volgens NBC brengt Ken Salazar, de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken, vandaag een bezoek aan Liberty Island. Daar zal hij de opening bekendmaken. Helemaal als een verrassing komt dat niet, want Salazar is een bekende voorstander van heropening van Lady Liberty’s hoofd. Sinds 11 september kon je er niet meer in, uit angst voor aanslagen. En nadat de rest van het eiland openging, bleef de kroon dicht omdat veiligheidsdeskundigen zeiden dat deze ‘werkt als een schoorsteen bij een brand’. Wellicht is het allemaal te overzien als er maar weinig mensen per keer omhoog gaan. Dat betekent dus dat er per seizoen niet zo heel veel toeristen de kroon inkunnen; houd daar rekening mee als je je bezoek plant.

Lees ook:Kroon Vrijheidsbeeld open op 4th of July
Lees ook:Gaat de kroon van het Vrijheidsbeeld weer open?
Lees ook:Kroon Vrijheidsbeeld definitief open!
Lees ook:‘Obama’s keuzes goed voor Vrijheidsbeeld’
Lees ook:Kroon Vrijheidsbeeld blijft dicht

Eén reactie op “Kroon Vrijheidsbeeld gaat open voor publiek

  1. Jeanne

    Goed plan! Ik ben in de kroon geweest. Het is inderdaad een chaos als je naar boven klimt.En als je boven bent mag je heel snel een foto maken en moet je meteen weer naar beneden. Wel een geweldige belevenis.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.