Kakkerlakken en ratten profiteren van de crisis

foto: laverrue (flickr)

Hoe slecht de economie ook is, je zult altijd zien dat er ergens van geprofiteerd wordt. In New York hebben we het dan helaas onder meer over de muizen, ratten, kakkerlakken en ander kruipers. Niet dat zij betere banen krijgen, maar New Yorkers die moeten bezuinigen geven geen geld meer uit aan ongediertebestrijding. Volgens de NY Times gaat het vooral om kantoren en appartementgebouwen waar werkgevers en huisbazen het als een ‘luxe’ zien om een bestrijder in te schakelen. Vrees niet; in restaurants kunnen ze er niet op bezuinigen, want als daar ratten of kakkerlakken worden aangetroffen, krijgen de zaken een boete of gaan ze op slot. Uiteraard zijn de bestrijdingsbedrijven zelf niet zo blij met de ontwikkeling. Ze wijzen er op dat het doden van ongedierte geen eenmalige zaak is. ‘Want de muis die je nu niet doodt, zijn er volgende maand twaalf. Zeker in New York is dat een probleem’.  Ze zitten overigens niet zonder werk nu, want zoals ik al schreef is de bedwants hier aan een enorme opmars bezig. En als je die besmetting eenmaal in huis hebt, dan bel je echt wel de ongediertebestrijding. 

Lees ook:Kakkerlakken maken reclame voor Zoo York
Lees ook:R.I.P.; alles over de New Yorkse rat
Lees ook:De New Yorkse rat wordt brutaler
Lees ook:Minder New Yorkers omgekomen door brand
Lees ook:New Yorkse metro gaat ratten vangen

Eén reactie op “Kakkerlakken en ratten profiteren van de crisis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.