New Yorkse metro gaat ratten vangen

foto: ericskiff (flickr)

Met de grote prijsstijging die metroreizigers boven het hoofd hangt, is de ondergrondse rattenpopulatie wellicht niet het belangrijkste dat hen momenteel bezighoudt. Toch is de MTA met een proef gestart om ratten te vangen. Op het Franklin Street station zijn nieuwe vallen neergezet die de knaagdieren moeten lokken en vastzetten. Daarin zit gif dat er voor de ratten als eten uitziet, maar dodelijk is. Als de val succesvol is, worden er duizenden door heel de stad uitgezet, meldt de NY Post.

Er staan in totaal twaalf vallen in de testopstelling en de plastic dozen (foto) kosten 10 dollar per stuk. Het dus een relatief goedkope methode. De test gaat acht maanden duren. De strijd tegen de rat is overigens niet nieuw voor de MTA, maar het is wel voor het eerst sinds 20 jaar dat het vervoersbedrijf een nieuwe methode probeert. En ze vertelt AMNewYork dat er ook geen sprake is van een toename van het aantal ratten (tja, hoe tel je dat ook?); ze wil echter wel kijken welke stations de meeste last hebben en daar de aandacht op richten.

Lees ook:New Yorkse belasting op plastic zak
Lees ook:Vliegveld JFK gaat katten vangen
Lees ook:New York richt zich op homoseksuele toerist
Lees ook:New York test metro zonder bestuurder
Lees ook:9/11 dode na nieuw onderzoek geïdentificeerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.