Governors Island populairder dan ooit

foto: Pascal Theunissen

Wie dit blog een beetje volgt, weet dat ik een zwak heb voor Governors Island. Het is een unieke plek vanwege z’n ligging, de rust, het uitzicht en het feit dat je er maar een paar maanden per jaar op mag. Duidelijk is nu dat steeds meer mensen het bijzondere karakter van dit eiland ontdekken en waarderen. Het afgelopen seizoen heeft Governors Island namelijk maar liefst 275.000 bezoekers mogen ontvangen. En dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2008, toen in een paar maanden tijd 128.000 personen de gratis veerboot naar het eiland namen. Redenen voor de enorme toename zijn waarschijnlijk de grotere bekendheid en het grote culturele aanbod van Governors Island, waaronder dit jaar ook een Nederlands festival.

Jaarlijks is het eiland open voor het publiek van eind mei tot begin oktober. Je kunt er dan wandelen, fietsen en relaxt van de skyline van Manhattan of een prima uitzicht op het Vrijheidsbeeld genieten. Dit jaar was voor het eerst de complete promenade (een rondweg van zo’n 3,5 km) open voor fietsers en voetgangers. En ook nieuw was de Picnic Point, een heerlijke hangplek in het gras waar heuse hangmatten te vinden waren. Tegelijkertijd, zo meldt Governors Island Blog, was dit seizoen ook een veerboot actief tussen Brooklyn en het eiland (voorheen kende alleen Manhattan een opstapplek). Zo’n 30.000 mensen maakten van de nieuwe dienst gebruik.

Lees ook:Governors Island weer open, en gratis
Lees ook:Nieuwe veerdienst Brooklyn-Governors Island
Lees ook:Governors Island draait weer een jaar mee
Lees ook:Nieuwe veerboot naar Governors Island
Lees ook:Rockefeller Rink open, Governors Island dicht

3 reacties op “Governors Island populairder dan ooit

 1. Marieke

  Kijk, dat zijn nou de leuke reminders! Helaas niet voor ons komende bezoek in januari… We zijn dan voor de vijfde keer in korte tijd een week in de stad.

  Alle toeristische highlights, tochtjes en wandelingen uit de diverse gidsen hebben we natuurlijk wel gehad inmiddels, we komen dan ook vooral voor gewoon rondstruinen, sfeer proeven, lekker eten, musea. We hebben voor het eerst een 1-jarige bij ons, dus uitgebreid shoppen zit er niet meer in.

  Het zou leuk zijn als je binnenkort een post zou wijden aan jouw insidertips voor de terugkerende toerist, die de mainstream gidsen (nog) niet hebben bereikt. Onbekende musea, stadsparken, playgrounds, uitzichten, winkels, openbaar vervoerritten naar aparte wijken of omstreden nieuwbouw: wij zijn voor alles in!

  PS Ik lees met mijn reader altijd met je mee. Heerlijk om door het jaar heen vanuit NL even aan de stad te kunnen proeven!

    /   Beantwoorden  / 
 2. pascal

  Ik zal eens even wat dingen op een rijtje proberen te zetten, voor jou en andere lezers Marieke.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Marieke

  Yay! Leuk Pascal!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.