‘Brandweer moet helikopters hebben’

Van de brandweer in een stad zo groot en complex als New York zou je verwachten dat ze álles in huis hebben om een brand te blussen. Maar de brandweervakbond UFA vindt dat er één levensreddend onderdeel ontbreekt: helikopters. Het klinkt ook wel logisch: als er brand is in één van de vele wolkenkrabbers, dan is het handig om van bovenaf te kunnen blussen. De New Yorkse brandweer denkt er echter niet aan. Zij vindt helikopters juist gevaarlijk, omdat de rotorbladen vuur kunnen aanwakkeren.

De UFA komt nu met haar roep om helikopters, omdat er kortgeleden twee brandweermannen zijn omgekomen bij een brand in de Deutsche Bank (bij Ground Zero). Door een defecte standpijp kwam er geen water naar de brandweermannen boven in het gebouw. Een helikopter had deze mannen kunnen redden, meent de UFA. In 2005 heeft er bij de NY brandweer al eens een plan op tafel gelegen voor een blus-helikopter, maar dat is nooit aangenomen.  

Lees ook:Wolkenkrabber-simulator voor brandweer New York
Lees ook:Snuffelhond moet rokers betrappen bij Deutsche Bank
Lees ook:Minder New Yorkers omgekomen door brand
Lees ook:NYC brandweer verlegen op blootkalender
Lees ook:Brandstichting door brandweer ín kazerne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.